Ινστιτούτο Τοπικής Ιστορίας: Η Πάτρα μαθαίνει το παρελθόν της

institouto Copy

Tα οφέλη που μπορεί να αποκτήσει η πόλη σήμερα, μέσα από την γνωριμία και την αξιοποίηση του ιστορικού παρελθόντος της, επισημάνθηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης του Ινστιτούτου Τοπικής Ιστορίας στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξης – money Show Πάτρας 2019. Θέμα του «Τοπική Ιστορία και Ανάπτυξη: Νέοι μέθοδοι, νέα δεδομένα, νέες προοπτικές για την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα». Παράλληλα παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορία της πόλης της Πάτρας.

Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες: «Η Πάτρα τα κατάφερε και μπορεί ακόμα περισσότερα»

 

mesogeios Copy

Το μήνυμα ότι η Πάτρα μπορεί να διοργανώσει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις δόθηκε μέσα από την εκδήλωση της επιτροπής II Mεσογειακών Παράκτιων Αγώνων , στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξης, το πρωί της Kυριακής, στον «Αστέρα». Ο Ηλίας Δαλαϊνας, Διευθύνων Σύμβουλος των Αγώνων, παρουσίασε όλο το χρονικό της διεκδίκησης της συγκεκριμένης οργάνωσης, εκφράζοντας παράλληλα τις ενστάσεις του για το αρχικό πλάνο που είχε καταστρωθεί.


 Σοροπτιμστικός Όμιλος Πάτρας:Tα φωτεινά παραδείγματα της αλληλοβοήθειας

soropt Copy

Φωτεινά παραδείγματα Συν – έξυπνων δράσεων στην Τέχνη και τη Δημιουργία αναδείχτηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πάτρας «Δανιηλίς» , το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξης – money Show Πάτρας 2019. Στη διάρκειά της υπογραμμίστηκε η συμβολή των Συν – έξυπνων Δράσεων Τέχνης και Δημιουργίας στην τοπική οικονομία, Sτην κοινωνία, στον πολιτισμό.

 Εργ. Βοτανικής Ζιζανιολογίας Παν/μίου Πατρών: Ατενίζοντας το μέλλον της υγιούς Γεωργίας  

exipni Copy Το πόσο η τεχνολογία έχει καταφέρει να βοηθήσει σε καίριους τομείς της Γεωργίας αποτυπώθηκεστην εκδήλωση του Εργαστηρίου Βοτανικής Ζιζανιολογίας του Τμήματος Γεωπονίας Πατρών.Συντονίστρια ήταν η Λίτσα Λίοπα-Τσακαλίδη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΤμήματοςΓεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών και παρέστη επίσης ο Χαράλαμπος Κασίμης, πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

 
Ένωση Φορέων Κ.ΑΛ.Ο: Η καινοτομία στην Κοινωνική Οικονομία

kalo Copy

H σύνδεση της καινοτομίας με την κοινωνική επιχειρηματικότητα απασχόλησε την εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ένωση Φορέων Κ.ΑΛ. Ο (Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας) Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ στο 22ο Forum Ανάπτυξης . Ο Θωμάς Σοπιλίδης Πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ «Ελλάδα Παντού» και Πρόεδρος της Ένωσης Κ.ΑΛ.Ο. «Δυναμική» στάθηκε στους τομείς της τουριστικής, εμπορικής και πολιτιστικής εξωστρέφειας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Εξαγωγική Έκθεση – Festival Feel, Taste, live Greece την οποία διοργανώνει στην Ολλανδία.

 ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ: Έξυπνες λύσεις σε Περιβάλλον και Υγεία
 ITE IXMH Copy

Oι «έξυπνες» λύσεις που εφαρμόζονται και δύναται να εφαρμοστούν στους τομείς του περιβάλλοντος και της υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας / Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ), που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξης.

ΙΝΒΙΣ: Έξυπνες πόλεις και καινοτόμες εφαρμογές, σχέσεις αλληλένδετες

inbis Copy

Οι δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες σε διάφορα πεδία εφαρμογής τους βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων( ΙΝΒΙΣ) στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξης – money show Πάτρας 2019. Ο Γιώργος Παπασταματίου , από τη Διεύθυνση Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ) , μίλησε για τα «Έξυπνα ενεργειακά αποδοτικά κτήρια στην ΠΔΕ»

Eπιστημονικό Πάρκο Πατρών:Προϊόντα που ακουμπούν την παγκόσμια αγορά

 

parko Copy

 

 

Οι αναπτυξιακές δράσεις του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών με «αιχμή» το πρόγραμμα Proof of Concept μέσα από το οποίο έχουν χρηματοδοτηθεί, είτε υπάρχουσες εταιρείες είτε καινοτόμες ιδέες για τη μετατροπή τους σε προϊόντα και την κυκλοφορία τους στην αγορά, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε το ΕΠΠ , στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξης – money show Πάτρας 2019.

 NΗΡΕΑΣ: Έξυπνη λύση οι συνέργειες για την αλιεία

 nireas Copy

Η ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού σ’ όλη την Ελλάδα, οι συνέργειες με τα υπουργεία και τους φορείς, η προστασία και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας άυλης ή υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και η εφαρμογή πολιτικών βιωσιμότητας στην πόλη, είναι ορισμένες από τις έξυπνες λύσεις που μπορούν και πρέπει να εφαρμοστούν παντού.

Εταιρεία Αχαϊκών Σπουδών: «Η Πάτρα των πολιτισμών και των αιώνων»

 

etairia Copy

Σημείο συνάντησης πολιτισμών και λαών ήταν η Πάτρα στο πέρασμα των αιώνων, αφού αποτέλεσε σημείο διαμονής Εβραίων, Ιταλών και Βρετανών, οι οποίοι μάλιστα δημιούργησαν ισχυρούς κοινωνικούς πυρήνες.Αυτό αναλύθηκε στην εκδήλωση της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών. Την εκδήλωση συντόνισε ο συγγραφέας Βασίλης Λαδάς , παραθέτοντας μέσα από τη δική του ματιά ορισμένα στοιχεία σε σχέση με την ταυτότητα της Πάτρας και τις σχέσεις της με το ξένο στοιχείο.

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine