Ειδησεογραφία
Ειδησεογραφία

Ειδησεογραφία (15)

Το 1ο Forum Ενέργειας στο VEC με βίντεο από όλες τις εκδηλώσεις

Ολόκληρο το συνεδριακό διήμερο του 1ου Forum Ενέργειας, που διοργανώθηκε από το «Σύμβουλο Επιχειρήσεων» στις 6-7 Φεβρουαρίου στην Πάτρα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να το παρακολουθήσουν on demand στο Διαδικτυακό Εκθεσιακό Κέντρο VEC που λειτουργεί στη διεύθυνση www.virtualexpocenter.gr. Είναι αναρτημένα τα video των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν από τους φορείς:

- ΤΕΕ-Τμήμα Δυτικής Ελλάδος, Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Αχαΐας «Ο ΒΑΤΤ», Σύλλογος Βιοτεχνών Υδραυλικών Θερμικών & Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Πάτρας και Σύλλογος Βιοτεχνών Μετάλλου Ν. Αχαΐας, με θέμα «Βιοκλιματικός Σχεδιασμός Κτιρίων: Θεσμικό Πλαίσιο και Εφαρμογές».

- UNISOL A.E. με θέμα «Εξωτερική Θερμομόνωση Κτιρίων/Εξοικονόμηση Ενέργειας».

- Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πατρών (ΑΔΕΠ) AE, με θέμα «Προωθώντας την Αειφόρο Ενεργειακή Διαχείριση στις πόλεις».

- ΤΕΕ-Τμήμα Δυτικής Ελλάδος, με θέμα «Νέες ενεργειακές πηγές στη Δυτική Ελλάδα».

- Πανεπιστήμιο Πατρών – Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας, με θέμα «Επιστήμη και Τεχνολογία: Για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ανάπτυξη των ΑΠΕ».

Να σημειώσουμε ότι στο VEC προγραμματίζεται να αναρτηθεί το επόμενο διάστημα και το διαδικτυακό εκθεσιακό hall που είναι αφιερωμένο στην Ενέργεια και τις ΑΠΕ. Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο σημαντικό διαδικτυακό γεγονός μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2610-240720 ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενθουσίασε το νέο εκθεσιακό και συνεδριακό γεγονός 1o Forum Ενέργειας

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου, ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου 2012, οι διήμερες συνεδριακές και εκθεσιακές εκδηλώσεις του 1ου Forum Ενέργειας, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Αστήρ» της Πάτρας, από τον «Σ.Ε.» σε συνδιοργάνωση με το ΤΕΕ / Τμήμα Δυτικής Ελλάδας. Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων του 1ου Forum Ενέργειας: «Προσδοκίες για Βιώσιμη Ανάπτυξη» και η πλούσια θεματολογία που αναπτύχθηκε από αξιόλογους ομιλητές, προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων επαγγελματιών, επιστημόνων, επιχειρηματιών, φοιτητών, μαθητών, κ.ά. οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σφαιρικά και εξειδικευμένα για όλες τις εξελίξεις σε θέματα όπως μέθοδοι εξοικονόμησης ενέργειας, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι έρευνες υδρογοναθράκων στη Δυτική Ελλάδα, το ερευνητικό έργο στον τομέα της ενέργεις που γίνεται από τα Ακαδημαϊκά ιδρύματα της Πάτρας, οι δράσεις βιώσιμης ενεργειακής διαχείρισης της ΑΔΕΠ Α.Ε. στο Δήμο Πατρέων, το επενδυτικό περιβάλλον σε θέματα ενέργειας, κ.ά.

Σημαντικές εκθεσιακές παρουσίες στο 1ο Forum Ενέργειας

Οι εκατοντάδες επισκέπτες της διήμερης διοργάνωσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και τον εκθεσιακό χώρο του 1ου Forum Ενέργειας, στον οποίο υπήρχαν περίπτερα σημαντικών εταιρειών με παραγωγή ή εφαρμογή προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας. Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν παράλληλα για την «Διαδικτυακή Έκθεση για την Ενέργεια» που υλοποιεί ο «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» στο πλαίσιο της σημαντικής καινοτομίας του Virtual Expo Center (VEC), που λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2011 στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.virtualexpocenter.gr, στον οποίο θα αναρτηθούν τις προσεχείς ημέρες On demand όλες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις του «1ου Forum Ενέργειας». Χορηγοί του 1ου Forum Ενέργειας ήταν οι εταιρείες Unisol ΑΕ, Calpak ΑΕ, ΑΔΕΠ Α.Ε., Δυναμοχρώμ, Aplopolis, Unitype, Ξενοδοχείο «Αστήρ», Τίγκας Αrt, Παναγιωτόπουλος Τυπογραφία.

Πρωτοποριακές προτάσεις βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής

Σε ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο του εκθεσιακού χώρου του 1ου Forum Ενέργειας, παρουσιάζονταν έργα φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, τα οποία περιλάμβαναν σχεδιαστικές αρχιτεκτονικές προτάσεις σε συνδυασμό με συστήματα διαχείρισης ενέργειας σε επιμέλεια της Κατερίνας Λιάπη, επίκ. Καθηγήτριας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και της Μαρίας Τρυπαναγνωστοπούλου, Αρχιτέκτονα Μηχανικού.

Μαθητές παρακολούθησαν την προβολή μεταγλωττισμένου ντοκιμαντέρ για την Ενέργεια

Την Τρίτη 7/2/2012 στο μεσοδιάστημα των δίωρων εκδηλώσεων του 1ου Forum Ενέργειας προβλήθηκε σε μαθητές ένα μεταγλωττισμένο στα Ελληνικά ντοκιμαντέρ, για τις πηγές παραγωγής ενέργειας και για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Καινοτόμα σχέδια για εξοικονόμηση και παραγωγή ενέργειας από το Πανεπιστήμιο και το ΑΤΕΙ Πατρών

Οι συνεδριακές εκδηλώσεις του 1ου Forum Ενέργειας ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης με την παρουσίαση του ερευνητικού έργου και των δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας που σχεδιάζουν και υλοποιούν το Πανεπιστήμιο και το ΑΤΕΙ Πατρών. Ο Πρύτανης κ. Γιώργος Παναγιωτάκης, στον σύντομο χαιρετισμό του στην έναρξη της εκδήλωσης, χαιρέτησε και αυτή την πρωτοβουλία του «Σ.Ε.» λέγοντας ότι το Πανεπιστήμιο θα στηρίζει πάντα τέτοιες αναπτυξιακές προσπάθειες. Σημείωσε ακόμα ότι το Πανεπιστήμιο από παραδοσιακός χώρος εκπαίδευσης και έρευνας, καλείται πλέον να υπηρετήσει και την ανάπτυξη της χώρας.

Μεγάλο ενδιαφέρον στη συζήτηση για τις έρευνες πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου 2012, στο ξενοδοχείο «Αστήρ», η εκδήλωση του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας με θέμα «Νέες ενεργειακές πηγές στη Δυτική Ελλάδα». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 1ου Forum Ενέργειας που διοργάνωσε με επιτυχία η οικονομική εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» σε συνεργασία με το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας. Αξιόλογοι επιστήμονες, ειδικοί στην έρευνα υδρογονανθράκων και στελέχη της εγχώριας πετρελαϊκής βιομηχανίας, παρουσίασαν με ακρίβεια το τοπίο που διαμορφώνεται στην χώρα μας σε σχέση με την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, το νέο θεσμικό πλαίσιο, αλλά και το διεθνές επενδυτικό περιβάλλον που επικρατεί.

Σχέδια της ΑΔΕΠ για την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη ενεργειακή διαχείριση

Συνεχίζονται και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο «Αστήρ» της Πάτρας, οι εκδηλώσεις του 1ου Forum Ενέργειας, που διοργανώνει η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» σε συνεργασία με το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Ελλάδος. Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΑΔΕΠ Α.Ε. με θέμα: «Προωθώντας την Αειφόρο Ενεργειακή Διαχείριση στις πόλεις».

Η εξωτερική θερμομόνωση κτιρίων καθοριστικής σημασίας για την εξοικονόμηση ενέργειας

Σημαντικές πληροφορίες και τεχνικές λεπτομέρειες για την εξωτερική θερμομόνωση κτιρίων παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση με θέμα «Εξωτερική Θερμομόνωση Κτιρίων / Εξοικονόμηση Ενέργειας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο «Αστήρ» της Πάτρας, το πλαίσιο του 1ου Forum Ενέργειας, που διοργανώνει η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» σε συνεργασία με το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Ελλάδος. Στην εκδήλωση που παρακολούθησαν αρκετοί τεχνικοί των κατασκευών, μίλησαν οι κ.κ. Παντελής Πατενιώτης, Γενικός Δ/ντης του Πανελληνίου Συνδέσμου Διογκωμένης Πολυστερίνης – EPS, και Χρήστος Τέας, Τεχνικός Δ/ντης Baumit Hellas οι οποίοι αναφέρθηκαν κατ΄ αρχάς στις μεγάλες προκλήσεις του χώρου των κατασκευών για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, βάσει των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στα πλεονεκτήματα που έχει η εφαρμογή της διογκωμένης πολυστερίνης στο κέλυφος των κτιρίων.

Βιοκλιματικός Σχεδιασμός και Τεχνικές Εξοικονόμησης στα Κτίρια

Σημαντικές ανακοινώσεις για το νομοθετικό πλαίσιο και τους κανονισμούς σχεδιασμού βιοκλιματικών κτιρίων στην Ελλάδα, έγιναν το βράδυ της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου, στο 1ο Forum Ενέργειας που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Αστήρ» της Πάτρας, από την εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» και με τη συνδιοργάνωση του ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Ελλάδος. Οι εργασίες του 1ου Forum Ενέργειας άρχισαν στις 6.00 το απόγευμα της Δευτέρας με την εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το ΤΕΕ-Τμήμα Δυτικής Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Αχαΐας «Ο ΒΑΤΤ», ο Σύλλογος Βιοτεχνών Υδραυλικών Θερμικών & Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Πάτρας και ο Σύλλογος Βιοτεχνών Μετάλλου Ν. Αχαΐας με θέμα: «Βιοκλιματικός Σχεδιασμός Κτιρίων Θεσμικό Πλαίσιο και Εφαρμογές».

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine