Ειδησεογραφία

Η έρευνα μαθητών του Πειραματικού Λυκείου Πατρών για τον τουρισμό στο Forum Ανάπτυξης 2011

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα για τα προβλήματα και τις προοπτικές που έχει η πόλη της Πάτρας ως τουριστικός προορισμός, διεξήγαγαν στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης 2011, οι μαθητές του Πειραματικού Λυκείου Πατρών. Η επεξεργασία της έρευνας ολοκληρώθηκε και για να δείτε τα αποτελέσματά πατήστε εδώ.

Οι μαθητές της Α΄ Τάξης του Γενικού Πειραματικού Λυκείου Πατρών μιλούν για τις εμπειρίες τους από το Forum Ανάπτυξης 2011

Στο συνεδριακό χώρο του Forum Ανάπτυξης διεξαγόταν και φέτος έρευνα με την μορφή ερωτηματολογίου με τον τίτλο «H γνώμη σου μετράει». Παράλληλα με αυτή έγινε και μια ειδική έρευνα σε συνεργασία με την Α΄ τάξη του Γενικού Πειραματικού Λυκείου Πατρών με θέμα «Πάτρα τουριστικός προορισμός ή τουριστικός περιορισμός;» στο πλαίσιο ερευνητικής εργασίας που έχει αναλάβει το σχολείο. Οι μαθητές ήταν υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους Αντώνη Δελλατόλα, οικονομολόγου και Μαρίας Αργυροπούλου, κοινωνιολόγου.

Ο ρόλος της Καλλικρατικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις σημερινές συνθήκες κρίσης

Με την ανακοίνωση, από πλευράς του αιρετού περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, ότι προχωρά άμεσα στη διαδικασία τροποποίησης του κεντρικού σχεδιασμού όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, με βάση τα νέα δεδομένα και του περιορισμού των διαθέσιμων πόρων, έκλεισε το βράδυ της Κυριακής 20 Νοεμβρίου η έντονη συζήτηση που έγινε στα πλαίσια της εκδήλωσης της ΕΣΗΕΠΗΝ στο Forum Ανάπτυξης 2011, με ομιλητές το νυν και τους πρώην Δημάρχους της Πάτρας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης που είχε ως θέμα «Ο ρόλος της Καλλικρατικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις σημερινές συνθήκες Κρίσης», το Εργοστάσιο επεξεργασίας και της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων του Καλλικρατικού δήμου της Πάτρας, αποτέλεσε αιτία διαξιφισμών ενώ ήταν και η «κορυφή του παγόβουνου» μιας διαφαινόμενης αρχικά έλλειψης συναίνεσης μεταξύ των τοπικών αρχόντων, για το σύνολο των «ανοικτών πληγών» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εν μέσω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε.

ΕΚΠΟΙΖΩ: Χιλιάδες υπερχρεωμένοι ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια

Τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που προσλαμβάνει καθημερινά το πρόβλημα των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, λόγω του υπερβολικού τραπεζικού δανεισμού, ανέδειξε στην εκδήλωση που διοργάνωσε την Κυριακή στο Forum Ανάπτυξης 2011, το παράρτημα Πάτρας της ΕΚΠΟΙΖΩ (Ένωση Καταναλωτών - Ποιότητα Ζωής). Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν είναι αποκαλυπτικά και σύμφωνα με τους υπεύθυνους της ΕΚΠΟΙΖΩ, αναδεικνύουν την υπερχρέωση ως το δεύτερο μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα μετά την ανεργία.

«Εν έργω ανάπτυξις». Μια πρωτοβουλία της «Γέφυρας Α.Ε.» για την στήριξη των κοινωνικών φορέων

Μία πρώτη προσπάθεια για να ανιχνευτούν οι προθέσεις για μια συντονισμένη συνεισφορά προς τις κινήσεις πολιτών που παράγουν κοινωνικό αναπτυξιακό έργο, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας έγινε με πρωτοβουλία της «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.» με τη διοργάνωση εκδήλωσης με τίτλο «Εν Έργω Ανάπτυξις», στο πλαίσιο του «Forum Ανάπτυξης 2011 - 14ο Money Show Πάτρας», το απόγευμα της Κυριακής στο ξενοδοχείο «Αστήρ». Στόχος της «ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΕ», σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθυντής Επικοινωνίας, Γιάννης Φρέρης ήταν να γίνει μία συνάντηση με εκπροσώπους φορέων της Πάτρας και της Ναυπάκτου και να γίνει μία προσέγγιση στα έργα που θα μπορούσαν να γίνουν με πρωτοβουλία ενεργών πολιτών, αναδεικνύοντας την δύναμη της συνέργειας με στόχο το μέλλον.

Παρουσιάστηκαν οι πλούσιες δράσεις από το «Πλήρωμα «94»

Το αντίδοτο στην κρίση, είναι το κέφι, η δημιουργία, το χαμόγελο, η ομαδικότητα, η συνεργασία με φορείς, τα παιχνίδια, οι εκδηλώσεις. Το αισιόδοξο αυτό μήνυμα, έστειλε ο πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Πλήρωμα 94», Πέτρος Ψωμάς παρουσιάζοντας τις δράσεις της, κλείνοντας τις εκδηλώσεις του «Forum Aνάπτυξης» - 14ο Μoney Show Πάτρας, το βράδυ της Κυριακής, στο ξενοδοχείο «Αστήρ». Μέλη και φίλοι του πληρώματος «ταξίδεψαν» μέσα από τα παιχνίδια πλοήγησης, τα καρναβαλοτάξιδα, τις εκδηλώσεις μνήμης και τις πολιτιστικές δράσεις που έχει διοργανώσει το «Πλήρωμα 94», κατά τη διάρκεια της πολύχρονης διαδρομής του, ξεκινώντας ως ένα γκρουπ του Πατρινού Καρναβαλιού και σήμερα έχοντας δημιουργήσει μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.

Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων: Η βαριά φορολογία ισοδυναμεί με δήμευση περιουσίας

Οι δραματικές επιπτώσεις που έχει στην κοινωνία αλλά και στην οικονομία, η πολλαπλή φορολόγηση των ακινήτων, με ιδιαίτερη έμφαση στο ειδικό τέλος μέσω της ΔΕΗ, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Αχαΐας, στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης, την Κυριακή το πρωί, στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείο «Αστήρ». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο βουλευτής Α΄ Αθηνών, τ. υπουργός και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Παν/μίου Αθηνών, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε πέντε επιχειρήματα περί αντισυνταγματικότητας του ειδικού τέλους ακινήτων, το οποίο έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην κοινωνία και έχει επιφέρει νέο κύμα ύφεσης στην αγορά της ακίνητης περιουσίας.

Επιμελητήριο Αχαΐας: Απολογισμός Κ. Αντζουλάτου και πικρές αλήθειες για την πορεία της επιχειρηματικότητας

Tην άποψη ότι οι τοπικές επιχειρήσεις δε θα πρέπει να… καταθέσουν τα όπλα και να συνεχίσουν την προσπάθεια για να παραμείνει ενεργός και δραστήριος ο παραγωγικός ιστός της περιοχής, κατέθεσαν οι ομιλητές στη διάρκεια της εκδήλωσης του Επιμελητηρίου Αχαΐας σήμερα (Κυριακή 20 Νοέμβρη) στα πλαίσια του Forum Ανάπτυξης 2011. Στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου κεντρικός ομιλητής ήταν ο απερχόμενος πρόεδρος του φορέα Κώστας Αντζουλάτος, ο οποίος και παραδίδει σύντομα τη σκυτάλη καθώς δε θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 3-5 Δεκέμβρη. Γι αυτό και η ομιλία του είχε καθαρά απολογιστικό, αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα και έγινε μέσα σε ένα ζεστό κλίμα, κυρίως ενώπιον βασικών συνεργατών αλλά και μέχρι χθες… αντιπάλων του σε επίπεδο δημοσίου διαλόγου βέβαια, στη διοίκηση του φορέα.

ΣΟΨΥ Πάτρας: Η οικονομική κρίση πλήττει την ψυχική υγεία

Κλονίζεται η ψυχική υγεία όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση, πλήττοντας κυρίως ανέργους, φτωχούς και ψυχικά πάσχοντες. Δεν είναι τυχαίο ότι καταγράφεται αύξηση των αυτοκτονιών κυρίως από ανθρώπους που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με θέμα «Ψυχική Υγεία και Κρίση. Ο ρόλος του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ Πάτρας» που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Οικογενειών Ψυχικής Υγείας Πάτρας, στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης – 14ο Money Show, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Αστήρ». «Η οικονομική κρίση πλήττει τους ανέργους, τους φτωχούς και τα άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα, όπως έχει αποδειχτεί από την εμπειρία παλαιότερα οικονομικά κραχ παγκοσμίως. Ο περιορισμός των δαπανών για το κοινωνικό κράτος έχει ως επακόλουθο την αύξηση των ασθενών με ψυχικά νοσήματα και με σωματικές ασθένειες», ανέφερε ο ψυχίατρος, διευθυντής του ΕΣΥ, Γιώργος Μανωλέσος, μιλώντας με θέμα «Επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία των ανθρώπων».

Η Παιδεία αναζητά το… αντίδοτο στην κρίση

«Παιδεία και Κρίση». Ένα θέμα που αποτελεί ούτως ή άλλως αντικείμενο ευρύτατου προβληματισμού, προσπάθησε να περιγράψει και να απαντήσει, μέσα από μια σειρά από ενδιαφέρουσες και διδακτικές ομιλίες, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος. Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Forum Ανάπτυξης 2011 σήμερα το πρωί (Κυριακή 20 Νοέμβρη) στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδος Γιώργος Παναγιωτόπουλος Γιώργος, αναφέρθηκε στην εκπαίδευση ως βασικό πυλώνα στήριξης της κοινωνίας, δίνοντας έμφαση στον «ενεργό πολίτη». Τον περιέγραψε με βάση τα εκπαιδευτικά δεδομένα, ως «ένα αποτελεσματικό και δημοκρατικό άνθρωπο, σύμφωνα με τις επιταγές της πολυπολιτισμικής συμβίωσης στη σύγχρονη κοινωνία, που τον διακρίνει το πνεύμα του εθελοντισμού ως ταυτόσημο της ιδιότητας του και η ανάληψη κοινωνικών ρόλων και πρωτοβουλιών ευθύνης στο τοπικό και κοινοτικό πλαίσιο».

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine