Forum Ανάπτυξης 2011

Αφίσα 2011

afisaForum2011

Πρόσκληση 2011

Καταχώριση 2011

ad 255X345 xorigoi '11

Η έρευνα μαθητών του Πειραματικού Λυκείου Πατρών για τον τουρισμό στο Forum Ανάπτυξης 2011

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα για τα προβλήματα και τις προοπτικές που έχει η πόλη της Πάτρας ως τουριστικός προορισμός, διεξήγαγαν στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης 2011, οι μαθητές του Πειραματικού Λυκείου Πατρών. Η επεξεργασία της έρευνας ολοκληρώθηκε και για να δείτε τα αποτελέσματά πατήστε εδώ.

Οι μαθητές της Α΄ Τάξης του Γενικού Πειραματικού Λυκείου Πατρών μιλούν για τις εμπειρίες τους από το Forum Ανάπτυξης 2011

Στο συνεδριακό χώρο του Forum Ανάπτυξης διεξαγόταν και φέτος έρευνα με την μορφή ερωτηματολογίου με τον τίτλο «H γνώμη σου μετράει». Παράλληλα με αυτή έγινε και μια ειδική έρευνα σε συνεργασία με την Α΄ τάξη του Γενικού Πειραματικού Λυκείου Πατρών με θέμα «Πάτρα τουριστικός προορισμός ή τουριστικός περιορισμός;» στο πλαίσιο ερευνητικής εργασίας που έχει αναλάβει το σχολείο. Οι μαθητές ήταν υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους Αντώνη Δελλατόλα, οικονομολόγου και Μαρίας Αργυροπούλου, κοινωνιολόγου.

Ο ρόλος της Καλλικρατικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις σημερινές συνθήκες κρίσης

Με την ανακοίνωση, από πλευράς του αιρετού περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, ότι προχωρά άμεσα στη διαδικασία τροποποίησης του κεντρικού σχεδιασμού όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, με βάση τα νέα δεδομένα και του περιορισμού των διαθέσιμων πόρων, έκλεισε το βράδυ της Κυριακής 20 Νοεμβρίου η έντονη συζήτηση που έγινε στα πλαίσια της εκδήλωσης της ΕΣΗΕΠΗΝ στο Forum Ανάπτυξης 2011, με ομιλητές το νυν και τους πρώην Δημάρχους της Πάτρας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης που είχε ως θέμα «Ο ρόλος της Καλλικρατικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις σημερινές συνθήκες Κρίσης», το Εργοστάσιο επεξεργασίας και της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων του Καλλικρατικού δήμου της Πάτρας, αποτέλεσε αιτία διαξιφισμών ενώ ήταν και η «κορυφή του παγόβουνου» μιας διαφαινόμενης αρχικά έλλειψης συναίνεσης μεταξύ των τοπικών αρχόντων, για το σύνολο των «ανοικτών πληγών» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εν μέσω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε.

ΕΚΠΟΙΖΩ: Χιλιάδες υπερχρεωμένοι ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια

Τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που προσλαμβάνει καθημερινά το πρόβλημα των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, λόγω του υπερβολικού τραπεζικού δανεισμού, ανέδειξε στην εκδήλωση που διοργάνωσε την Κυριακή στο Forum Ανάπτυξης 2011, το παράρτημα Πάτρας της ΕΚΠΟΙΖΩ (Ένωση Καταναλωτών - Ποιότητα Ζωής). Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν είναι αποκαλυπτικά και σύμφωνα με τους υπεύθυνους της ΕΚΠΟΙΖΩ, αναδεικνύουν την υπερχρέωση ως το δεύτερο μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα μετά την ανεργία.

«Εν έργω ανάπτυξις». Μια πρωτοβουλία της «Γέφυρας Α.Ε.» για την στήριξη των κοινωνικών φορέων

Μία πρώτη προσπάθεια για να ανιχνευτούν οι προθέσεις για μια συντονισμένη συνεισφορά προς τις κινήσεις πολιτών που παράγουν κοινωνικό αναπτυξιακό έργο, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας έγινε με πρωτοβουλία της «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.» με τη διοργάνωση εκδήλωσης με τίτλο «Εν Έργω Ανάπτυξις», στο πλαίσιο του «Forum Ανάπτυξης 2011 - 14ο Money Show Πάτρας», το απόγευμα της Κυριακής στο ξενοδοχείο «Αστήρ». Στόχος της «ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΕ», σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθυντής Επικοινωνίας, Γιάννης Φρέρης ήταν να γίνει μία συνάντηση με εκπροσώπους φορέων της Πάτρας και της Ναυπάκτου και να γίνει μία προσέγγιση στα έργα που θα μπορούσαν να γίνουν με πρωτοβουλία ενεργών πολιτών, αναδεικνύοντας την δύναμη της συνέργειας με στόχο το μέλλον.

Παρουσιάστηκαν οι πλούσιες δράσεις από το «Πλήρωμα «94»

Το αντίδοτο στην κρίση, είναι το κέφι, η δημιουργία, το χαμόγελο, η ομαδικότητα, η συνεργασία με φορείς, τα παιχνίδια, οι εκδηλώσεις. Το αισιόδοξο αυτό μήνυμα, έστειλε ο πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Πλήρωμα 94», Πέτρος Ψωμάς παρουσιάζοντας τις δράσεις της, κλείνοντας τις εκδηλώσεις του «Forum Aνάπτυξης» - 14ο Μoney Show Πάτρας, το βράδυ της Κυριακής, στο ξενοδοχείο «Αστήρ». Μέλη και φίλοι του πληρώματος «ταξίδεψαν» μέσα από τα παιχνίδια πλοήγησης, τα καρναβαλοτάξιδα, τις εκδηλώσεις μνήμης και τις πολιτιστικές δράσεις που έχει διοργανώσει το «Πλήρωμα 94», κατά τη διάρκεια της πολύχρονης διαδρομής του, ξεκινώντας ως ένα γκρουπ του Πατρινού Καρναβαλιού και σήμερα έχοντας δημιουργήσει μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.

Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων: Η βαριά φορολογία ισοδυναμεί με δήμευση περιουσίας

Οι δραματικές επιπτώσεις που έχει στην κοινωνία αλλά και στην οικονομία, η πολλαπλή φορολόγηση των ακινήτων, με ιδιαίτερη έμφαση στο ειδικό τέλος μέσω της ΔΕΗ, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Αχαΐας, στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης, την Κυριακή το πρωί, στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείο «Αστήρ». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο βουλευτής Α΄ Αθηνών, τ. υπουργός και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Παν/μίου Αθηνών, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε πέντε επιχειρήματα περί αντισυνταγματικότητας του ειδικού τέλους ακινήτων, το οποίο έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην κοινωνία και έχει επιφέρει νέο κύμα ύφεσης στην αγορά της ακίνητης περιουσίας.

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine