Eισαγωγή αίματος από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό

ekdhlwshpolykreths fy17Ντροπή χαρακτήρισε την εισαγωγή αίματος από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό ο Ελευθέριος Πολυκρέτης στην ομιλία του στο 5ο Forum Υγείας ,o πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «ο Άγιος Στυλιανός» του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, αποσαφηνίζοντας ότι « το προϊόν δωρεάν, όλα τα άλλα πληρώνονται» και αναρωτήθηκε μήπως οι αθρόες εισαγωγές υποκρύπτουν συμφέροντα και μίζες.

Δραματική αύξηση των αυτοκτονιών

ekdhlwshsourhs fy17Στη δραματική αύξηση των αυτοκτονιών αναφέρθηκε ο Εμμανουήλ Σουρής στην ομιλία του στο 5ο Forum Υγείας, ψυχολόγος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, εθελοντής του Κέντρου Κοινωνικής Ψυχιατρικής Νοτιοδυτικής Ελλάδος.

Η σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας

ekdhlwshmakrhs fy17Tη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας ανάδειξε κι ένας ακόμη εθελοντικός φορέας το, Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». «Είναι κρίσιμο να υπάρχει διαθέσιμο αίμα μετά από ένα τροχαίο.

«Αγ. Ανδρέας»: Αυξημένη προσέλευση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)

zafeiropoulou

Η Μαρία Ζαφειροπούλου, αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» τόνισε στο 5ο Forum Υγείας ότι πολίτες της Πάτρας, αγαπούν το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, που πλέον έχει πλήθος ειδικοτήτων, είναι υπερσύγχρονο και έχει ενισχυθεί πάρα πολύ το προσωπικό φύλαξης ώστε να διαφυλαχτεί η υπερσύγχρονη υποδομή του, ιδίως μετά την παράδοση του πολυώροφου, όπου εγκαταστάθηκαν ήδη το πρώην 409 και έπεται του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος.

20.000 παιδιά το πρώτο τετράμηνο στο Καραμανδάνειο

georgiopoulouΗ Διοικήτρια του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, Βασιλική Γεωργιοπούλου, αφού έκανε ιστορική αναδρομή κατά την ομιλία της στο 5ο Forum Υγείας για το νοσηλευτικό ίδρυμα, σημείωσε ότι είναι το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο, εκτός Αττικής και παρουσίασε στοιχεία για την λειτουργία του.

Ο εθελοντισμός αποτελεί μοχλό για την ανάπτυξη της οικονομίας

alokriosΣτην ανάγκη για ενίσχυση των εθελοντικών οργανώσεων εστίασε κατά την ομιλία του στο 5ο Forum Υγείας ο Γρηγόρης Αλόκριος επιστημονικός υπεύθυνος Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, μέλος του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας.

Οι προκλήσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

ekdhlwshmastorakou2 fy17Ενδιαφέροντα στοιχεία ανέλυσε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, στο 5o Forum Υγείας. Σύμφωνα με αυτά ο ΕΟΠΥΥ με 438 εκατ. ανέπτυξε 8.000 σημεία ΠΦΥ, οι 5.500 ιατροί δέχθηκαν 12 εκατ. επισκέψεις, έγιναν 128 εκατ. διαγνωστικές πράξεις, υπήρξε υποκοστολόγηση εξετάσεων, έγινε Clawback και προσθήκη κάλυψης 86 εξετάσεων.

Tο σχέδιο ανάπτυξης ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα

ekdhlwshtagarhs fy17Tο σχέδιο ανάπτυξης ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ, παρουσίασε ο Αναστάσιος Τάγαρης διευθύνων σύμβουλος ΗΔΙΚΑ στο 5ο Forum Υγείας ,εξηγώντας πως θα λειτουργεί σύντομα ο ιατρικός, ατομικός φάκελος, αλλά και τα μητρώα χρόνιων παθήσεων.

Για τα νέα προγράμματα ιατρικών σπουδών

ekdhlwshmponikos fy17Για τα νέα προγράμματα ιατρικών σπουδών και γενικότερα για την εκπαίδευση των νέων γιατρών μίλησε ο ομότιμος καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής Πανεπιστημίου Πατρών κ. Διονύσης Μπονίκος στο 5ο Forum Υγείας.

Η νέα εποχή στην ιατρική επιστήμη

ekdhlwshzoumpos fy17Στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του στο πρόσφατο 5ο Forum Υγείας ο καθηγητής Παθολογίας - Αιματολογίας και τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Νικόλαος Ζούμπος αναφέρθηκε στα αίτια της ραγδαίας μετάβασης στη νέα εποχή στην ιατρική επιστήμη, που είναι κοινωνικά, οικονομικά, επιστημονικά και τεχνολογικά.

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine