Ειδησεογραφία

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Παράγοντας ανάπτυξης και προοπτικής στη Δυτική Ελλάδα

 «Η συμβολή του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Ερευνητική & Αναπτυξιακή Προοπτική της περιοχής μας» ήταν το θέμα που αναλύθηκε σε συνεδριακή εκδήλωση που οργάνωσε το ΑΤΕΙ στο πλαίσιο του FORUM Ανάπτυξης 2015 – 18o Money Show, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.

Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων: Γέφυρες συνεργασίας Πάτρας – Ρωσίας

  Oι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας και η πραγματοποίηση εκδηλώσεων στην Πάτρα στο πλαίσιο του ορισμού του 2016 ως «Έτος Ελλάδας» στη Ρωσία και «Έτος Ρωσίας» στην Ελλάδα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης του Ινστιτούτου Διαπολιτισμικών Σχέσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στη διάρκεια του διήμερου Forum Ανάπτυξης 2015 – 18ου Money Show Πάτρας.

Ιερά Μητρόπολη Πατρών: Πνευματικές διαδρομές που ενώνουν

Τις πνευματικές διαδρομές στην εκκλησία άλλοτε και σήμερα παρουσίασε η Ιερά Μητρόπολη Πατρών στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο πλαίσιο του Ελεύθερου Βήματος, του Forum Ανάπτυξης 2015 – 18ου Money Show Πάτρας. Ο ρόλος και η στάση των ΜΜΕ απέναντι στο έργο και τη δραστηριότητα της Εκκλησίας και ο βαθμός και ο τρόπος διάδρασής της με αυτά, απασχόλησαν έντονα τη συζήτηση που αναπτύχθηκε.

Έργο GIFT2.0: Κινητικότητα ανθρώπων και αγαθών στη σύγχρονη οικονομία

 Επτά σταθμοί πληροφόρησης (infokosks) σε κομβικά σημεία – πύλες εισόδου της Πάτρας και της ευρύτερης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τέσσερις επιπλέον σε μαρίνες, θα υποδέχονται πολύ σύντομα τους επισκέπτες της περιοχής μας, παρέχοντας τους χρήσιμες πληροφορίες (για τα δρομολόγια των ΜΜΜ, τις κοντινές διαδρομές, τοπικές πληροφορίες κλπ.) μέσα από το κινητό τους.

ΑΧΕΠΑ Πάτρας: Διαδρομές προόδου μέσα από οκτώ πυλώνες

Με «οδηγό» τους οκτώ πυλώνες που αφορούν τον ελληνισμό, την φιλανθρωπία, την επιστήμη, την κουλτούρα, την αριστεία, τη νεολαία και άθληση, τις δημόσιες σχέσεις, μπορεί να βγούμε από τα μονοπάτια της κρίσης και της μιζέριας και να ανοίξουμε δρόμους προόδου.

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος: Μαθητικοί διαγωνισμοί με μέλλον

  Η καινοτομία στην εκπαίδευση απασχόλησε και την εκδήλωση που οργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος. Ο καθηγητής πληροφορικής Ανέστης Βωβός αναφέρθηκε στη διαδρομή που ακολούθησαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Καστριτσίου μέχρι να κατακτήσουν το πρώτο βραβείο στον 7ο Πανελλήνιο Μαθητικός Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Οι μαθητές κατέθεσαν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στην πρόσφατη Ολυμπιάδα του Κατάρ που πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα. Δεν κατάφεραν να διακριθούν, πανηγύρισαν όμως μαζί με το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης που κατέκτησε ασημένιο βραβείο κι είναι το πρώτο που έρχεται στην Ελλάδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ - κ. Βαγγέλης Τζελάτης: Αθλητικές εγκαταστάσεις στο δρόμο της προόδου

  Πρόκληση χαρακτηρίζει τη διεκδίκηση ίδρυσης ΤΕΦΑΑ στην Πάτρα ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου, ο οποίος έθεσε στο επίκεντρο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε στο πλαίσιο του Ελεύθερου Βήματος του Forum Ανάπτυξης 2015- 18ου Money Show Πάτρας, τη «Διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,- Δυνατότητες – Προοπτικές». Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου Βαγγέλης Τζελάτης, το θέμα των ΤΕΦΑΑ στην Πάτρα έχει τεθεί εδώ και 15 χρόνια κι έχουν γίνει πολλές επαφές.

Πολυφωνική: Δικτύωση με τα μνημεία και τον πολιτισμό

  Απόψεις και εμπειρίες για τις διαδρομές προόδου στον πολιτισμό παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών, στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης 2015- 18ο Money Show Πάτρας.

ΕΕΤΕΜ: Υδρογονάνθρακες και ενεργειακή ανάπτυξη

  Σε ένα περίπου χρόνο, το χειμώνα 2016 -2017 αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη γεώτρηση στο Κατάκολο από την Energean Oil & Gas ανακοίνωσε ο Δρ Κωνσταντίνος Νικολάου γεωλόγος πετρελαίων – ενεργειακός οικονομολόγος και τεχνικός της εταιρίας. Η Energean Oil & Gas έχει ήδη προχωρήσει στην εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου και στην παρούσα φάση γίνεται η κατάρτιση σχεδίου έκτακτης ανάγκης. Όπως τόνισε ο κ. Νικολάου, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και τις ενδείξεις , είναι διάχυτη η αισιοδοξία ότι θα υπάρξει αξιόλογη παραγωγή υδρογονανθράκων από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων: Δίκτυο επιδοτήσεων για την επιχειρηματικότητα

Στη σύνδεση της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων με την «πηγή» των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, στις Βρυξέλλες, αλλά και στον σχεδιασμό νέων προγραμμάτων που να απαντούν στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας αποσκοπεί η διοίκηση του φορέα.

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine