Ειδησεογραφία

Τα συμπεράσματα από τις συνεδριακές εκδηλώσεις του 2ου Forum Ενέργειας

Το ενεργειακό κόστος σε οικονομικούς και περιβαλλοντικούς όρους, είναι το μεγάλο θέμα που απασχολεί πλέον την κοινωνία σε όλα της τα επίπεδα, από το πιο μικρό νοικοκυριό, μέχρι την πιο μεγάλη επιχείρηση και οργανισμό. Ειδικά με τις ακραίες συνθήκες που έχει διαμορφώσει στην χώρα η οικονομική κρίση, αναδεικνύεται με επιτακτικό τρόπο η ανάγκη για φθηνή ενέργεια, χωρίς όμως να παραβλέπεται η περιβαλλοντική διάσταση του θέματος.

UNISOL AE: «Η διογκωμένη πολυστερίνη (EPS) και ο σημαντικός ρόλος της στην εξοικονόμηση ενέργειας των κτιρίων μας»

Το διήμερο του 2ου Forum Ενέργειας, ολοκληρώθηκε το Σάββατο στις 18:00-19:00, με την εκδήλωση της εταιρείας UNISOL AE Θέμα: «Η διογκωμένη πολυστερίνη (EPS) και ο σημαντικός ρόλος της στην εξοικονόμηση ενέργειας των κτιρίων μας».

«Η απάντηση της Πάτρας στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και του Ευρωπαϊκού Στόχου 20-20-20»

Το Σάββατο στις 12:30-15:30, η ΑΔΕΠ Α.Ε., ο Δήμος Πατρέων και η Διεύθυνση Α’Βάθμιας / Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: «Η απάντηση της Πάτρας στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και του Ευρωπαϊκού Στόχου 20-20-20».

«Ανασυγκρότηση Πρωτογενούς Τομέα: Ενεργειακές και Περιβαλλοντικές Προεκτάσεις»

Το Σάββατο στις 18:00-20:00, το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος /Παράρτημα Πελ/σου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, διοργάνωσαν εκδήλωση με Θέμα: «Ανασυγκρότηση Πρωτογενούς Τομέα: Οικονομικές και Περιβαλλοντικές Προεκτάσεις».

«Βιομηχανική Παραγωγή: Δικαιώματα Εκπομπής Ρύπων και Αγορά Ενέργειας»

Το Σάββατο στις 12:30-14:00 το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδος πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Βιομηχανική Παραγωγή: Δικαιώματα Εκπομπής Ρύπων και Αγορά Ενέργειας».

«Ενεργειακή Κατανάλωση Κτιρίων στο Δημόσιο Τομέα: Οικονομία και Βιοκλιματικός Σχεδιασμός Ευρείας Κλίμακας»

Το Σάββατο 9/2/2013, στις 10:00-12:30, το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδος, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργάνωσαν εκδήλωση με Θέμα: «Ενεργειακή Κατανάλωση Κτιρίων στο Δημόσιο Τομέα: Οικονομία και Βιοκλιματικός Σχεδιασμός Ευρείας Κλίμακας».

«Ενεργειακή Κατανάλωση Κτιρίων στον Ιδιωτικό Τομέα: Οικονομικές και Περιβαλλοντικές Προεκτάσεις»

Την Παρασκευή 8/2/2013 στις 18:00-21:30 το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Δυτικής Ελλάδος διοργάνωσε εκδήλωση με Θέμα: "Ενεργειακή Κατανάλωση Κτιρίων στον Ιδιωτικό Τομέα: Οικονομικές και Περιβαλλοντικές Προεκτάσεις».

Προβολή ταινιών για το περιβάλλον και βραβεύσεις σχολείων στο 2ο Forum Ενέργειας

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με την συμμετοχή σχολείων από την Αχαΐα, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 2ου Forum Ενέργειας που διεξάγεται την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο «Αστήρ» της Πάτρας με θέμα «Εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος σε περίοδο κρίσης». Το Σάββατο στις 13.30 - 14.30, θα γίνει προβολή βραβευμένων ταινιών σχολείων και βράβευση των σχολείων με το χαμηλότερο Οικολογικό Αποτύπωμα καθώς και βράβευση σχολείων που μέτρησαν το Οικολογικό τους αποτύπωμα στο Ενεργειακό Κέντρο Πληροφόρησης. Οι βραβευμένες ταινίες που θα προβληθούν είναι του 4ου Γυμνασίου Αιγίου με θέμα την ενέργεια και του 1ου Λυκείου Πατρών με θέμα την κλιματική αλλαγή.

Εκδήλωση με τον Φυσικό – Ερευνητή Στέφανο Κάσδαγλη στο 2ο Forum Ενέργειας

Ο γνωστός Φυσικός – Ερευνητής Στέφανος Κάσδαγλης θα βρίσκεται στο 2ο Forum Ενέργειας που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Αστήρ» της Πάτρας την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου. Ο κ. Κάσδαγλης θα πραγματοποιήσει ενημερωτική και ψυχαγωγική εκδήλωση το Σάββατο στις 14.30 - 15.30 με θέμα: «Τα trick’s των μάγων και πως αυτά προκύπτουν από φυσικές και χημικές ενεργειακές επιδράσεις». Οι επιδείξεις του κ. Κάσδαγλη προσελκύουν πάντα το ενδιαφέρον των μαθητών αλλά και ενηλίκων, καθώς συνδυάζει πειραματικές επιδείξεις φυσικής με εκλαϊκευμένο τρόπο που μοιάζουν με παιχνίδι.

12 ενεργειακές καινοτομίες του Πανεπιστημίου Πατρών στο 2ο Forum Ενέργειας

Ένα πλούσιο ερευνητικό έργο καθώς και πλήθος εφαρμογών, έχει να επιδείξει το Πανεπιστήμιο Πατρών, στον τομέα της Ενέργειας, με εργασίες που εξαπλώνονται σε ένα ευρύ πεδίο δράσης.

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine