Ειδησεογραφία

1ο Forum Τοπικών Παραγωγών Αχαϊας: Οι παραγωγικές δυνάμεις στο προσκήνιο

Η ώρα ανάληψης δράσης και πρωτοβουλιών για να βγουν στο προσκήνιο οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου σε όλα τα επίπεδα, ήταν το κεντρικό μήνυμα που βγήκε από το 1ο Forum Τοπικών Παραγωγών Αχαΐας, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο 6 & 7 Οκτωβρίου 2012 στο ξενοδοχείο «Αστήρ» της Πάτρας. Στο νέο διήμερο συνεδριακό και εκθεσιακό γεγονός της ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΕ και της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» που συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας, συμμετείχαν ενεργά το Πανεπιστήμιο Πατρών και οι Δήμοι Πατρέων, Αιγιάλειας, Καλαβρύτων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, τοπικές παραγωγικές επιχειρήσεις και πλήθος άλλων φορέων.

Πρωτοβουλίες της κοινωνίας για στήριξη των ελληνικών προϊόντων

Το 1ο Forum Τοπικών Παραγωγών Αχαΐας, έκλεισε τις εργασίες του το βράδυ της Κυριακής 7 Οκτωβρίου, με μια εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες άτομα και ήταν αφιερωμένη σε διάφορες δράσεις και τρόπους στήριξης των ελληνικών προϊόντων και επιχειρήσεων, ως μοναδικού τρόπου διεξόδου της χώρας από την κρίση.

Στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον Πρωτογενή Τομέα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διοργάνωσε εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την αναδιοργάνωση του Πρωτογενούς Τομέα παραγωγής. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκε έμφαση στις πολιτικές της Περιφέρειας για την ανάδειξη της κτηνοτροφίας μέσω της πιστοποίησης των τοπικών προϊόντων ζωικής προέλευσης, παρουσιάστηκε το καλλιεργητικό πλάνο το οποίο αποτελεί έναν οδηγό καταγραφής των τοπικών προϊόντων και καθοδήγησης των αγροτών της περιοχής, ενώ δόθηκαν και σημαντικές πληροφορίες για το ηλεκτρονικό καλάθι προϊόντων, το δημοπρατήριο τοπικών προϊόντων, κ.ά.

Χωρίς πόρους οι δήμοι αλλά με διάθεση υποστήριξης των παραγωγών

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου οι Δήμοι Πατρέων, Αιγιάλειας, Καλαβρύτων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάδειξη της δυναμικής των τοπικών παραγωγών». Από τις τοποθετήσεις των δημάρχων της Αχαΐας και άλλων ομιλητών, αναδείχθηκε το ειδικό βάρος και ο ρόλος που μπορούν να έχουν οι δήμοι στην ανάδειξη των τοπικών παραγωγικών δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα, ωστόσο η οικονομική κρίση και οι περικοπές στις κρατικές επιχορηγήσεις, δημιουργούν σοβαρά εμπόδια. Πάντως, διεφάνη η πολιτική βούληση για ανάληψη πρωτοβουλιών στο μέτρο του δυνατού, οι οποίες δεν επιβαρύνουν οικονομικά τους δήμους, όπως η συνεχής άσκηση πίεσης για την ολοκλήρωση των υποδομών στην περιοχή, η δημιουργία δράσεων και κινήτρων για την προβολή και προώθηση των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα και των τοπικών μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Πρώτες ενέργειες γεφύρωσης έρευνας – καινοτομίας – επιχειρηματικότητας

Μεγάλες δυνατότητες διαμόρφωσης ισχυρών συμμαχιών, μεταξύ της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής, αναδείχθηκαν στο 1ο Forum Τοπικών Παραγωγών. Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα «Σύζευξη Έρευνας - Καινοτομίας με Επιχειρηματικότητα και Παράδοση», όπου εντύπωση προκάλεσαν τα ερευνητικά επιτεύγματα εργαστηρίων του Πανεπιστημίου σε ένα ευρύ πεδίο δράσης, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν ή ήδη αποτελούν αντικείμενο συνεργασίας με τοπικές επιχειρήσεις για την αξιοποίησή τους ως προϊόντα καινοτομίας.

1ο Forum Τοπικών Παραγωγών: Ώρα για δράσεις σύνδεσης της έρευνας με τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις

Με μια τετράωρη εκδήλωση όπου παρουσιάστηκαν σημαντικά επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Πατρών στο πεδίο της έρευνας και καινοτομίας, άρχισε το απόγευμα του Σαββάτου στο ξενοδοχείο "Αστήρ" της Πάτρας, το διήμερο συνεδριακό και εκθεσιακό γεγονός της ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΕ και της εβδομαδιαίας οικονομικής εφημερίδας «Σύμβουλος Επιχειρήσεων», με τίτλο «1ο Forum Τοπικών Παραγωγών Αχαΐας».

To 1o Forum Τοπικών Παραγωγών συνδυάζεται με την ειδική έκδοση «Τρόφιμα και Ποτά στην Αχαΐα»

Το «1ο Forum Τοπικών Παραγωγών» θα συνδυαστεί και με την ειδική έκδοση «Τρόφιμα και Ποτά στην Αχαΐα» που θα κυκλοφορήσει με τον «Σ.Ε.» στους χιλιάδες αναγνώστες του, αυτή την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και θα διανέμεται στους χώρους του συνεδριακού και εκθεσιακού διημέρου. Και σε αυτό το τεύχος του «Τρόφιμα και Ποτά στην Αχαΐα», παρουσιάζονται συνεντεύξεις σημαντικών εκπροσώπων του κλάδου και φορέων, καθώς και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τον πλέον δυναμικό κλάδο της οικονομίας, καθώς και χαρακτηριστικά παραδείγματα πετυχημένων επιχειρήσεων. Σε αυτό το αφιέρωμα, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια ανασυγκρότησης και ενίσχυσης της παραγωγικής βάσης της Αχαΐας, όχι μόνο από τον πρωτογενή τομέα, αλλά και από τον επιχειρηματικό τομέα.

Εκθεσιακός χώρος και VEC στο 1ο Forum Τοπικών Παραγωγών

Στο εκθεσιακό επίπεδο, το 1ο Forum Τοπικών Παραγωγών, θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και τα εργαλεία παρόμοιων διοργανώσεων της ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΕ, στα πρότυπα του καθιερωμένου θεσμού του Forum Ανάπτυξης.

Διαδικτυακά εργαλεία προβολής του 1ου Forum Τοπικών Παραγωγών

Οι δράσεις του 1ου Forum Τοπικών Παραγωγών, θα υποστηρίζονται στο πεδίο της επικοινωνίας και της προβολής, από δύο δυναμικές ιστοσελίδες. Την on Line έκδοση του «Σ.Ε.» www.symboulos.gr και την επίσημη ιστοσελίδα του Forum Ανάπτυξης www.forumanaptixis.gr.

Τo Πρόγραμμα του 1oυ Forum Τοπικών Παραγωγών

H εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» πραγματοποιεί στις 6 & 7 Οκτωβρίου 2012, στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα, συνεδριακό και εκθεσιακό διήμερο υπό τον τίτλο «1ο Forum Τοπικών Παραγωγών Αχαΐας».

(Ώρες λειτουργίας: 6/10: 18.00 - 22.00 και 7/10: 10.00 - 21.00)

Το «1o Forum Τοπικών Παραγωγών Αχαΐας» συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine