Ειδησεογραφία

Εκρηκτικές οι συνθήκες στην κοινωνία λόγω της κρίσης. Σε οριακή κατάσταση και οι κοινωνικές δομές και δίκτυα του Δήμου Πατρέων

Ένα εκρηκτικό κοινωνικό περιβάλλον, με δομές που αδυνατούν να παρέμβουν, διαμορφώνεται στην Πάτρα, την τελευταία περίοδο της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τις αρμόδιες αντιδημαρχίες και οργανισμούς του Δήμου Πατρέων, στο Forum Ανάπτυξης 2012, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Αστήρ». Στην εκδήλωση που είχε στόχο να παρουσιαστούν οι κοινωνικές δομές και τα δίκτυα συνεργασιών που έχει συγκροτήσει ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με άλλους φορείς και εθελοντικές ομάδες, αναδείχθηκε η αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και η αδυναμία του δήμου να παρέμβει με καταλυτικό τρόπο, λόγω της έλλειψης πόρων και προσωπικού.

Ιστορικές αναφορές και συγκρίσεις με τη σύγχρονη Ελλάδα στην εκδήλωση του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πάτρας για την ευεργεσία

Αφιερωμένη στο θέμα της ευεργεσίας, ήταν η εκδήλωση του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πάτρας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 25 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης 2012. Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Ευεργεσία: Υπέρτατη ελληνική αρετή», κατά την οποία αναδείχθηκε η μεγάλη προσφορά των Ηπειρωτών ευεργετών στην συγκρότηση του νεοελληνικού κράτους, ενώ σημαντικές αναφορές και ιστορικά στοιχεία παρουσιάστηκαν και για την πόλη της Πάτρας, όπου έζησαν και προσέφεραν περιουσίες για την πόλη, γνωστοί Ηπειρώτες ευεργέτες, ιδιαίτερα κατά την εποχή της εμπορικής άνθησης, αλλά και σε νεότερα χρόνια.

Εστίες αντίστασης στην κρίση τα σχολεία αριστείας. Η εκδήλωση Συλλόγου Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πατρών στο Forum Ανάπτυξης 2012

Εστίες αντίστασης και ελπίδας αποτελούν τα πρότυπα πειραματικά σχολεία εν καιρώ κρίσης, τα οποία παράγουν αριστεία. Αυτό τονίστηκε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων Πειραματικού Σχολείου Παν/μίου Πατρών, το βράδυ της Κυριακής 25 Νοεμβρίου 2012, στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου που διοργάνωσε το Forum Ανάπτυξης 2012/15ο Money Show, στο ξενοδοχείο «Αστήρ».

Σημαντικά στοιχεία στην εκδήλωση του patrasevents.gr στο Forum Ανάπτυξης 2012 για την επιρροή του Internet και τα ΜΜΕ

Σε ένα δισεκατομμύριο ανέρχονται οι χρήστες του Facebook με τον μέσο χρήστη να δαπανά 55᾽ την ημέρα στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η αύξηση του αριθμού των χρηστών του Twitter από το 2008 έως το 2009 ανήλθε σε ποσοστό της τάξεως 1298%! Μέχρι το 2008 η μηχανή αναζήτησης Technorati είχε καταγράψει 13.000.000 blogs και υπολογίζεται ότι 270.000 λέξεις γράφονται στο λεπτό από bloggers. Στο YouTube οι video θεάσεις ανέρχονται στα 2 δις την ημέρα, ενώ τo 2010 o μέσος όρος video που ανέβηκαν ήταν μεγαλύτερος από τα συνολικά Video από τo 1948 μέχρι σήμερα!

ΕΚΠΟΙΖΩ: Με διαστάσεις χιονοστιβάδας τα προβλήματα ψυχικής υγείας λόγω της υπερχρέωσης

Το πρόβλημα της υπερχρέωσης των καταναλωτών και οι τραγικές επιπτώσεις της κρίσης στην ψυχική υγεία των ελλήνων ήταν το αντικείμενο του θέματος της εκδήλωσης του τοπικού παραρτήματος της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου στα πλαίσια του φετινού πολυσυνεδρίου FORUM Ανάπτυξης 2012.

Η συνεισφορά των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια υπέρβασης της κρίσης

Εστιασμένη στην επιδίωξη της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής να συνδράμει στη δημιουργία του μελλοντικού σχολείου που θα είναι ανοικτό στην κοινωνία και θα εστιάζει στην παροχή εφοδίων για την μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών, ήταν η εκδήλωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος που διεξήχθη την Κυριακή 25 Δεκέμβρη στα πλαίσια του Forum Ανάπτυξης 2012 στον Αστέρα.

Ανησυχητικές διαπιστώσεις στην εκδήλωση του Απόλλωνα Πατρών για την έλλειψη χρόνου και άσκησης στα παιδιά

Σήμα κινδύνου προς τους γονείς των παιδιών που… απέχουν συστηματικά από το παιχνίδι και την άσκηση, «άναψε» η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας Βασιλική Γκρέκα-Σπηλιώτη, στη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Απόλλωνας Πατρών στα πλαίσια του πολυσυνεδρίου Forum Aνάπτυξης 2012. Η Υπεύθυνη της Μονάδας Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας και Διαβήτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών ήταν επίσημη προσκεκλημένη στην εκδήλωση που διεξήχθη την Κυριακή 25 Νοέμβρη στον «Αστέρα» με θέμα: «Τα οφέλη του αθλητισμού στη ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού».

ΙΝΒΙΣ: Ενεργός συμμετοχή για την επίτευξη των στόχων καινοτομίας στην Ελλάδα

«Πολιτικές για την προώθηση της καινοτομίας» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποίησε στο Forum Ανάπτυξης 2012 και στην ενότητα «1ο Forum Καινοτομίας», το Ινστιτούτο Βιομηχανικής Ανάπτυξης (ΙΝΒΙΣ). Ο Διευθυντής του ΙΝΒΙΣ κ. Δημήτριος Σερπάνος παρουσίασε το πλαίσιο για την έρευνα και την ανάπτυξη υπό το φως της ατζέντας «ΕΥΡΩΠΗ 2020», στην οποία ένας από τους στόχους που έχουν τεθεί, είναι μέχρι το 2020 το 3% του ΑΕΠ της Κοινότητας να επενδύεται σε έρευνα και ανάπτυξη.

Συλλογικότητα, αλληλεγγύη και κοινωνική δικτύωση για αντιμετώπιση της κρίσης

Η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η διαμόρφωση κοινωνικών δικτύων, ο σεβασμός και η αγάπη για τον συνάνθρωπο, μπορούν να αποτελέσουν διέξοδο την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε λόγω της οικονομικής κρίσης καθώς όταν υπάρχουν ενεργοί πολίτες η κοινωνία «θωρακίζεται». Αυτό το αισιόδοξο μήνυμα έστειλαν οι εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων της Πάτρας, «Πολίτες Πάτρας Εν Δράσεις», «Πρόταση – Κίνηση για έναν άλλο τρόπο ζωής» και Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ) Πάτρας, μιλώντας, το πρωί της Κυριακής 24 Νοεμβρίου 2012, σε εκδήλωση με θέμα «Τι να κάνουμε σήμερα για να επιβιώσουμε και να πάμε μπροστά – Τι λέμε στα παιδιά μας για το μέλλον τους» στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης 2012/15ο Money Show, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Αστήρ».

Στο Forum Ανάπτυξης 2012 η πρώτη πανελλαδική παρουσίαση του ΟΤΕ για το VDSL για internet με υπερυψηλές ταχύτητες

Στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης 2012 – 15ο Money Show Πάτρας, έγινε από τον ΟΤΕ η πρώτη πανελλαδική παρουσίαση της νέας τεχνολογίας πρόσβασης υψηλών ταχυτήτων στο διαδίκτυο VDSL, η εμπορική διάθεση της οποίας ξεκίνησε από την Δευτέρα 26/11/2012. Η παρουσίαση της νέας τεχνολογίας έγινε στην εκδήλωση της Διεύθυνσης Τεχνικής Περιφέρειας Νοτίου και Δυτικής Ελλάδας του ΟΤΕ, την Κυριακή 25/11/2012, η οποία είχε θέμα: «Η συμμετοχή του ΟΤΕ στο παρόν και στο μέλλον των τοπικών κοινωνιών».

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine