Forum Ανάπτυξης 2012

Αφίσα Forum Ανάπτυξης 2012

Afisa Forum 2012

Καταχώριση Forum Ανάπτυξης 2012

ad forum 2012v2

Τα εκθεσιακά περίπτερα του Forum Ανάπτυξης 2012

Σημαντικές ήταν οι εκθεσιακές παρουσίες και στο Forum Ανάπτυξης 2012. Στο ισόγειο του ξενοδοχείου «Αστήρ» υπήρχαν τα περίπτερα των θεσμικών συνδιοργανωτών και φορέων, δηλαδή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Πατρέων, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Οργανισμού Λιμένα Πάτρας καθώς και του ΟΤΕ, κεντρικού χορηγού του Forum Ανάπτυξης 2012.

Στον ημιώροφο, το εκθεσιακό τμήμα αφιερώθηκε στον χώρο της καινοτομίας, καθώς περιλάμβανε περίπτερα τεχνολογικών επιχειρήσεων, ερευνητικών κέντρων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φορέων καινοτομίας.

Συγκεκριμένα υπήρχαν τα περίπτερα επιχειρήσεων του Συλλόγου Τεχνολογικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας (ΣΤΕΔΕ), της εταιρείας EL DRUG, του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας / Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ), του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων, του Patras InnoHub και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πάτρας. Επιπλέον, το εκθεσιακό τμήμα συμπλήρωσαν και τα περίπτερα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και των τοπικών ΜΜΕ.

Το εκθετήριο τοπικών επιχειρήσεων και προϊόντων του Forum Ανάπτυξης 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες από το εκθεσιακό τμήμα με τεχνολογικές επιχειρήσεις μέλη του ΣΤΕΔΕ

Στιγμιότυπα από τα περίπτερα των τεχνολογικών επιχειρήσεων μελών του ΣΤΕΔΕ και τοπικούς φορείς. Στην κεντρική φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά οι Σπύρος Κοτσαλίδης (Telematica),Φωκίων Αλεξανδρής (NOESIS), Χριστιάνα και Γιώργος Κρίκης (NOESIS), Νίκος Βόκας (Econais AE), Γιάννης Κατσαγούνος (BRITE AE), Βασίλης Τσαγκάρης (IRIDA LABS), Απόστολος Κατσιφάρας (Περιφερειάρχης), Δημήτρης Παπαηλιού (Corallia InnoHub), Πλάτων Μαρλαφέκας (Επιμελητήριο), Στέλιος Κουτρουμπίνας (BLUEdev ΕΠΕ), Αθανάσιος Παπαδόπουλος τ. βουλευτής, Θεόδωρος Τσούμπελης (Dynacomp).

Εκρηκτικές οι συνθήκες στην κοινωνία λόγω της κρίσης. Σε οριακή κατάσταση και οι κοινωνικές δομές και δίκτυα του Δήμου Πατρέων

Ένα εκρηκτικό κοινωνικό περιβάλλον, με δομές που αδυνατούν να παρέμβουν, διαμορφώνεται στην Πάτρα, την τελευταία περίοδο της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τις αρμόδιες αντιδημαρχίες και οργανισμούς του Δήμου Πατρέων, στο Forum Ανάπτυξης 2012, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Αστήρ». Στην εκδήλωση που είχε στόχο να παρουσιαστούν οι κοινωνικές δομές και τα δίκτυα συνεργασιών που έχει συγκροτήσει ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με άλλους φορείς και εθελοντικές ομάδες, αναδείχθηκε η αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και η αδυναμία του δήμου να παρέμβει με καταλυτικό τρόπο, λόγω της έλλειψης πόρων και προσωπικού.

Ιστορικές αναφορές και συγκρίσεις με τη σύγχρονη Ελλάδα στην εκδήλωση του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πάτρας για την ευεργεσία

Αφιερωμένη στο θέμα της ευεργεσίας, ήταν η εκδήλωση του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πάτρας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 25 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης 2012. Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Ευεργεσία: Υπέρτατη ελληνική αρετή», κατά την οποία αναδείχθηκε η μεγάλη προσφορά των Ηπειρωτών ευεργετών στην συγκρότηση του νεοελληνικού κράτους, ενώ σημαντικές αναφορές και ιστορικά στοιχεία παρουσιάστηκαν και για την πόλη της Πάτρας, όπου έζησαν και προσέφεραν περιουσίες για την πόλη, γνωστοί Ηπειρώτες ευεργέτες, ιδιαίτερα κατά την εποχή της εμπορικής άνθησης, αλλά και σε νεότερα χρόνια.

Εστίες αντίστασης στην κρίση τα σχολεία αριστείας. Η εκδήλωση Συλλόγου Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πατρών στο Forum Ανάπτυξης 2012

Εστίες αντίστασης και ελπίδας αποτελούν τα πρότυπα πειραματικά σχολεία εν καιρώ κρίσης, τα οποία παράγουν αριστεία. Αυτό τονίστηκε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων Πειραματικού Σχολείου Παν/μίου Πατρών, το βράδυ της Κυριακής 25 Νοεμβρίου 2012, στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου που διοργάνωσε το Forum Ανάπτυξης 2012/15ο Money Show, στο ξενοδοχείο «Αστήρ».

Σημαντικά στοιχεία στην εκδήλωση του patrasevents.gr στο Forum Ανάπτυξης 2012 για την επιρροή του Internet και τα ΜΜΕ

Σε ένα δισεκατομμύριο ανέρχονται οι χρήστες του Facebook με τον μέσο χρήστη να δαπανά 55᾽ την ημέρα στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η αύξηση του αριθμού των χρηστών του Twitter από το 2008 έως το 2009 ανήλθε σε ποσοστό της τάξεως 1298%! Μέχρι το 2008 η μηχανή αναζήτησης Technorati είχε καταγράψει 13.000.000 blogs και υπολογίζεται ότι 270.000 λέξεις γράφονται στο λεπτό από bloggers. Στο YouTube οι video θεάσεις ανέρχονται στα 2 δις την ημέρα, ενώ τo 2010 o μέσος όρος video που ανέβηκαν ήταν μεγαλύτερος από τα συνολικά Video από τo 1948 μέχρι σήμερα!

ΕΚΠΟΙΖΩ: Με διαστάσεις χιονοστιβάδας τα προβλήματα ψυχικής υγείας λόγω της υπερχρέωσης

Το πρόβλημα της υπερχρέωσης των καταναλωτών και οι τραγικές επιπτώσεις της κρίσης στην ψυχική υγεία των ελλήνων ήταν το αντικείμενο του θέματος της εκδήλωσης του τοπικού παραρτήματος της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου στα πλαίσια του φετινού πολυσυνεδρίου FORUM Ανάπτυξης 2012.

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine