Ιστορική Αναδρομή

Ποιοί Είμαστε

Το πολυσυνέδριο – έκθεση FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, αποτελεί την μετεξέλιξη του Μoney Show Πάτρας. Η πρώτη εκδήλωση του Money Show στην πόλη της Πάτρας πραγματοποιήθηκε το 1998 στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ. Συνδυάστηκε εκείνη την εποχή με το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του κοινού για ενημέρωση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και προϊόντα.

Οι εκδηλώσεις του Money Show Πάτρας κέρδισαν αμέσως την ευρεία αποδοχή του κοινού και από το 2000, το θεματολόγιο επεκτάθηκε στην οικονομική και γενικότερη αναπτυξιακή δραστηριότητα της περιοχής, όπου κάθε χρόνο αφιερωνόταν σε μια κεντρική θεματική ενότητα, όπως ο «Τουρισμός», οι «Επιχειρήσεις και Κοινωνία -Κοινωνία και Εθελοντισμός», το «Επιχειρείν στη Δυτική Ελλάδα», το «Νέο Μοντέλο Ανάπτυξης της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας», η «Ενίσχυση των Διαπεριφερειακών Συνεργασιών σε Ολόκληρο το Δυτικό Άξονα», «Παιδεία Τώρα και Παντού», «Δημόσιο και Ιδιωτικό: Αναζητώντας την Ισορροπία», «Νέες Τεχνολογίες και Πολίτης», «Η Δύναμη των Εναλλακτικών Λύσεων», «Στροφή στην Πραγματική Οικονομία», «Κοινωνία σε Συνθήκες Κρίσης», «Τι κάνουμε σήμερα για να επιβιώσουμε και να πάμε μπροστά – Τι λέμε στα παιδιά μας για το μέλλον τους», «Εξωστρέφεια Παντού». Από το 2007, το Money Show Πάτρας έχοντας διανύσει μια επιτυχημένη 10ετη πορεία με εκατοντάδες δίωρες εκδηλώσεις, πάνω από 1000 διαλέξεις και ομιλίες, μπήκε σε έναν νέο κύκλο εξέλιξης. Η διοργάνωση, μετεξελίχθηκε σε έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους αναπτυξιακούς θεσμούς της Δυτικής Ελλάδας και μετονομάστηκε σε FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Το FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, είναι πλέον μια πολυεπίπεδη διοργάνωση, η οποία κάθε χρόνο κινείται πάνω σε έναν κεντρικό θεματικό άξονα, συνδυάζοντας δίωρες εκδηλώσεις φορέων, οργανισμών και επιχειρήσεων, την θεματική ενότητα διαλέξεων «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ», ένα σύγχρονο εκθεσιακό τμήμα και υπηρεσίες προβολής που καλύπτουν όλο το φάσμα των μηχανισμών ενημέρωσης (Γραφείο Τύπου, τηλεοπτική κάλυψη, διαδίκτυο, live μεταδόσεις εκδηλώσεων, πλήρη πρακτικά, κ.λ.π.).

Το ετήσιο πολυσυνέδριο – έκθεση FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, διοργανώνεται από την εταιρεία ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΕ που δραστηριοποιείται στο χώρο των εκδόσεων, της διοργάνωσης συνεδριακών εκδηλώσεων και της δημοσιότητας. Είναι η εκδότρια εταιρεία της εβδομαδιαίας οικονομικής εφημερίδας της Αχαΐας ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και πολλών εξειδικευμένων εντύπων για ένα ευρύ φάσμα οικονομικών και όχι μόνο δραστηριοτήτων.

 


Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ είναι η εβδομαδιαία οικονομική και επιχειρηματική εφημερίδα της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας που εκδίδεται κάθε Παρασκευή. Διακινείται κυρίως μέσω συνδρομών με οργανωμένο συνεργείο διανομέων και από τα περίπτερα του νομού Αχαΐας, ενώ φτάνει μέσω ΕΛΤΑ σε πολλές πόλεις του Δυτικού άξονα, από την Ήπειρο έως και τη Μεσσηνία.

Το περιεχόμενο της εφημερίδας καλύπτει σφαιρικά τον χώρο της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας στην περιοχή, με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, έρευνες και άρθρα, τα οποία επιμελείται μια συντακτική ομάδα έμπειρων δημοσιογράφων και εξειδικευμένων εξωτερικών συνεργατών.

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ του ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ συνοδεύονται κατά περιόδους από πολυσέλιδα αφιερώματα για επιχειρηματικούς κλάδους της περιοχής, τα οποία αποτελούν πηγή εξειδικευμένης πληροφόρησης και βήμα διαφημιστικής προβολής. Η εκδοτική παρουσία της εφημερίδας συμπληρώνεται με τα ετήσια αφιερώματα της σειράς «Σ», για τα ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ – ΥΠΟΔΟΜΕΣ – REAL ESTATE, τα ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ, την ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ και την ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ όλων των σημαντικών γεγονότων κάθε χρονιάς.

Η διείσδυση αυτών των εκδόσεων, ενισχύεται με την διοργάνωση στοχευμένων ΗΜΕΡΙΔΩΝ, οι οποίες συνοδεύουν την κυκλοφορία των περιοδικών και αποτελούν βήμα διαλόγου και εμβάθυνσης επίκαιρων οικονομικών και αναπτυξιακών θεμάτων.

Όλη αυτή η εκδοτική δραστηριότητα, συμπληρώνεται με την διαδικτυακή παρουσία του ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.symboulos.gr, με ένα πλούσιο περιεχόμενο σε ειδήσεις που ανανεώνονται καθημερινά, φωτορεπορτάζ, άρθρα και video από εκδηλώσεις που διοργανώνονται κατά περιόδους και πλήθος άλλων πληροφοριών.


Συνεδριακές Εκδηλώσεις

Στο FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ διοργανώνονται κάθε χρόνο δεκάδες δίωρες συνεδριακές εκδηλώσεις, φορέων, οργανισμών και επιχειρήσεων, όπου διακεκριμένοι ομιλητές, συναντώνται σε ένα βήμα διαλόγου, ανταλλαγής ιδεών και απόψεων, που πολλές φορές οδηγούν σε σημαντικές ανακοινώσεις, πρωτοβουλίες και συνεργασίες. Η μαζικότητα της συμμετοχής σε συνεδριακό επίπεδο, αναδεικνύουν κάθε χρόνο το FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ σε θεσμό που συγκεντρώνει πάνω του πολύπλευρα τα φώτα της δημοσιότητας.


Ελεύθερο Βήμα

Η ενότητα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ, είναι ενταγμένη στην συνολική λειτουργία του FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ως βήμα διαλέξεων από διακεκριμένες προσωπικότητες ενός μεγάλου φάσματος που καλύπτει την οικονομική, πολιτική, επιστημονική, κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα της Δυτικής Ελλάδας. Η θεματολογία του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ μπορεί να κινείται παράλληλα ή και ανεξάρτητα από τον κεντρικό θεματικό άξονα του πολυσυνεδρίου.


Εκθεσιακός χώρος

Ο Εκθεσιακός χώρος του FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ είναι ο δεύτερος πυλώνας διοργάνωσης του πολυσυνεδρίου, ο οποίος κάθε χρόνο αναπροσαρμόζεται αισθητικά και λειτουργικά, ανανεώνοντας την εικόνα και την χωροταξία των περιπτέρων. Σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής εκθεσιακών περιπτέρων, VISION ΑΕ, οι διοργανωτές του FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, παρέχουν κάθε χρόνο στους εκθέτες, ενδιαφέρουσες λύσεις για την προβολή προϊόντων και υπηρεσιών.


Κοινό

Το FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ως Μέσο Στοχευμένης Επικοινωνίας, προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, από ένα ευρύ φάσμα ηλικιών και δραστηριοτήτων, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την θεματολογία των δεκάδων συνεδριακών εκδηλώσεων και διαλέξεων και για να δουν από κοντά τις εκθεσιακές παρουσιάσεις προϊόντων και υπηρεσιών. Οι διοργανωτές του πολυσυνεδρίου, αξιοποιούν την μαζική συμμετοχή του κοινού και την πλούσια σύνθεσή του, διενεργώντας κάθε χρόνο έρευνα αγοράς με κάλπη, η οποία έχει τίτλο «Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ». Η έρευνα στοχεύει στην καταγραφή απόψεων και παρατηρήσεων, έτσι ώστε το FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ να βελτιώνεται διαρκώς.


Χορηγίες

Το FORUM Ανάπτυξης στηρίζεται οικονομικά κατά ένα μεγάλο ποσοστό στις χορηγίες φορέων και μεγάλων εταιρειών.

Οι χορηγοί αξιοποιούν τη δυναμική και το σκηνικό των εκδηλώσεων, που παρουσιάζουν για τους συμμετέχοντες, συνέδρους, εκθέτες και κοινό, άμεσο επιχειρηματικό και οικονομικό ενδιαφέρον. Η μεγάλη διαφημιστική προβολή, η δημιουργία θετικής εικόνας και η δυνατότητα προσέγγισης των συμμετεχόντων με τη συνδρομή των διοργανωτών είναι μερικά από τα οφέλη των χορηγών του FORUM Ανάπτυξης. Οι διοργανωτές φροντίζουν την εξασφάλιση δεκάδων αποδοτικών παροχών που καλύπτουν τις ανάγκες των Χορηγών για προβολή, επικοινωνία και προώθηση.

 


Περιφερειακές Εκδηλώσεις

Το πολυσυνέδριο – έκθεση FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ως πολυδιάστατος αναπτυξιακός θεσμός που προέβλεψε έγκαιρα τις εξελίξεις στην διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας, έχει φροντίσει εδώ και μερικά χρόνια να επεκτείνει την παρουσία και την δράση του στην περιφέρεια. Κάθε χρόνο διοργανώνονται οι Ημερίδες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, στο Αγρίνιο και τον Πύργο, ενώ παρόμοιες εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε όλο τον Δυτικό Άξονα, όπως στην Καλαμάτα και τα Ιωάννινα, με θεματολογία που στοχεύει αποκλειστικά στην διαπεριφερειακή συνεργασία, ορολογία που πρώτο το πολυσυνέδριο FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ προσέγγισε, ανέλυσε και ανέδειξε στην περιοχή.


Επικοινωνία

Σε επίπεδο προβολής και επικοινωνίας, το FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα σύγχρονα μέσα και υιοθετεί καινοτόμες εφαρμογές.

 

  • Με την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων μορφών έντυπης και ηλεκτρονικής προβολής με ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο.
  • Με την πολύπλευρη υποστήριξη του συνόλου των τοπικών και περιφερειακών ΜΜΕ και με επιλεγμένη προβολή σε εξειδικευμένα πανελλαδικά ΜΜΕ.
  • Με αυτόνομο Γραφείο Τύπου στελεχωμένο από δημοσιογραφική ομάδα.
  • Με τηλεοπτικό συνεργείο που καλύπτει όλες τις εκδηλώσεις και τις εκθεσιακές παρουσιάσεις
  • Με μια δυναμική ιστοσελίδα, η οποία τροφοδοτείται διαρκώς από ειδήσεις και γεγονότα και με ζωντανές μεταδόσεις στο διαδίκτυο, οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις και στο εκθεσιακό τμήμα του FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ απολαμβάνουν μια σφαιρική προβολή που μόνο με άλλα κορυφαία γεγονότα της περιοχής, μπορεί να συγκριθεί.

Η προβολή και επικοινωνία του FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στηρίζεται σε ένα υψηλό διαφημιστικό budget, που δεν περιορίζεται στις τυπικές δημοσιεύσεις, διαφημίσεις και δελτία τύπου, αλλά παίρνει τη μορφή εκτενών ρεπορτάζ για τα συμπεράσματα των συνεδρίων και για όλες τις ομιλίες, παρουσιάσεις και εκθεσιακές συμμετοχές. Στο τέλος κάθε διοργάνωσης τα πρακτικά όλων των εκδηλώσεων και των διαλέξεων, αναρτώνται στην ιστοσελίδα www.forumanaptxis.gr, μαζί με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

 

Τελευταία Ενημέρωση : Τετάρτη, 07/08/2013

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine