Σοροπτιμστικός Όμιλος Πάτρας:Tα φωτεινά παραδείγματα της αλληλοβοήθειας

soropt Copy

Φωτεινά παραδείγματα Συν – έξυπνων δράσεων στην Τέχνη και τη Δημιουργία αναδείχτηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πάτρας «Δανιηλίς» , το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξης – money Show Πάτρας 2019. Στη διάρκειά της υπογραμμίστηκε η συμβολή των Συν – έξυπνων Δράσεων Τέχνης και Δημιουργίας στην τοπική οικονομία, Sτην κοινωνία, στον πολιτισμό.

Η Οικονομολόγος – Εκπαιδευτικός και Αντιπρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ελένη Γκέκα , η οποία συντόνισε την εκδήλωση, παρουσίασε τους στόχους και τη δράση του Ομίλου. Η Σοροπτιμιστική αποστολή, είπε, έγκειται στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα παιδιά, στην υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων & προώθηση των γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, καθώς και στην προσφορά υπηρεσιών και τη δικτύωση σε τοπικές, εθνικές και διεθνείς κοινότητες.

Η κ. Γκέκα παρουσίασε τις δράσεις του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πατρών στον τομέα, της υγείας, του πολιτισμού και αλλού και τόνισε πως είναι ανοικτός σε όλες τις γυναίκες.

Η Ιωάννα Αθανασοπούλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσύστατου Γυναικείου Συνεταιρισμού Καλαβρύτων μίλησε για το εγχείρημα δημιουργίας του, εμπνευστής του οποίου ήταν ο γιατρός και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων Θεόδωρος Νασιώτης.

Στόχοι του Συνεταιρισμού είναι , πως είπε, η Ανάπτυξη της Τοπικής οικονομίας και κοινωνικής συνοχής, η μείωση της εσωτερικής μετανάστευσης των νέων , η διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για τα μέλη, η κοινωνική προσφορά σε ευάλωτες ομάδες όπως παιδιά, γέροντες και η στήριξη οικογενειών της περιοχής του Δήμου Καλαβρύτων. Ο Συνεταιρισμός έχει 56 ιδρυτικά μέλη. Η κ. Αθανασοπούλου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ερήμωση των χωριών , χαρακτηρίζοντας τον Δήμο Καλαβρύτων, ως τον πιο αραιοκατοικημένο του νομού Αχαΐας.

«Για μας προτεραιότητα και επιθυμία είναι να βάλουμε τα θεμέλια ενός σύγχρονου παραγωγικού μοντέλου επενδύοντας στην ποιότητα των τοπικών προϊόντων μας και έτσι να χτίσουμε μια εταιρική ταυτότητα που θα δημιουργήσει υπεραξίες και θα ενισχύσει το οικογενειακό εισόδημα και θα ωφελήσει την τοπική κοινωνία», εξήγησε ενώ κλείνοντας σημείωσε:

«Μένουμε, παράγουμε και δημιουργούμε στον τόπο. Πάμε δυνατά για μια ορεινή αναγέννηση» είπε χαρακτηριστικά,.

Στην ομιλία της η Άννα Μητροπούλου, Νομική Εκπρόσωπος του Γυναικείου Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, με θέμα: Η συμβολή των αγροτικών συνεταιρισμών στην ανάπτυξη των κοινοτήτων τους», την οποία λόγω έκτακτης απουσίας της διάβασε η κ. Παναγώτα Παυλοπούλου , μέλος του Συνεταιρισμού , ανέδειξε την προσφορά των Συνεταιρισμών στη βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη, στη μείωση της φτώχειας και τηn καταπολέμηση της ανισότητας. « Η οικονομική βιωσιμότητα των συνεταιρισμών είναι το κλειδί για την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική βιώσιμοτητα. Χωρίς αυτή ένας συνεταιρισμός δεν θα είναι σε θέση να λειτουργεί με τρόπο που να βοηθά στην αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανισότητας του πλούτου», επεσήμανε.

Η Λουκία Βερροίου – Στεργιάκη , Μουσικός, Παιδαγωγός, Ποιήτρια και Συντηρήτρια Έργων Τέχνης μίλησε για τον χώρο τέχνης «Chez Lucie» που διατηρεί στο κέντρο της Πάτρας, στη Ρήγα Φεραίου και Γκότση . Πρόκειται για ένα παλαιοπωλείο , έναν ζεστό χώρο τέχνης γεμάτο αγάπη για το παλιό. Μουσικός στο επάγγελμα και έχοντας την πίστη ότι όλες οι τέχνες επικοινωνούν μεταξύ τους, πήρε τη σκυτάλη από τους γονείς της και έβαλε τη δική της πινελιά. Στην ομιλία της ανέδειξε την τεράστια αξία των παλαιών επίπλων ως ζωντανές μαρτυρίες του αστικού πολιτισμού της Ελλάδας. Αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους απάντησε στην κρίση και στο τέλος της ομιλίας της επεσήμανε: «Η φιλοσοφία του παλαιοπωλείου μου είναι ότι η απάντηση στην κρίση είναι καταρχήν ότι δεν είναι απαραίτητο να χάσουμε τον πολιτισμό μας επειδή διανύουμε κρίση και δεύτερον να ανακουμπωθούμε και να δουλέψουμε όλοι μαζί με συνεργασίες, ο ένας με τον άλλο, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, προτιμώντας τα ελληνικά προϊόντα για να βγούμε νικητές».

Ο Θεόδωρος Νασιώτης επεσήμανε ότι ο στόχος μέσα και από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Καλαβρύτων είναι να βγει από την εσωστρέφεια το γυναικείο δυναμικό του Δήμου και να ανακοπεί η ερήμωση των χωριών της ενδοχώρας, διά της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, καθώς στόχος είναι στο πλαίσιο του συνεταιρισμού να δημιουργηθούν εργαστήρια σε κάθε Δημοτική Ενότητα. Στους στόχους συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία ενός συμπληρωματικού εισοδήματος στην αγροτική οικογένεια και η ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης. «Ως Δήμος Καλαβρύτων θα είμαστε δίπλα στον γυναικείο συνεταιρισμό», τόνισε.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Πρωτεύουσα Ξανά Γρ. Αλεξόπουλος αναφέροντας πως οι γυναίκες πάντα πρωτοπορούν «και αυτές οι εκδηλώσεις χρειάζονται όχι για να πειστούμε εμείς αλλά για να ακολουθήσουν κι άλλες . Πιστεύουμε πολύ στη γυναικεία επιχειρηματικότητα και στην κοινή κοινωνική προσπάθεια».

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Καλαβρυτινός επιχειρηματίας Νίκος Μαντάς αναφέρθηκε στην ΑΜΚΕ Λαπατοχώρια στην οποία δραστηριοποιείται γνωστοποιώντας διάθεση συνεργασίας με τον συνεταιρισμό.

H Γεωργία Μοσχονά Πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού καλοσώρισε τους παρόντες στο 22ο Forum Ανάπτυξης. «Είμαστε ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πάτρας «Δανιηλίς» μέλος της Σοροπτιμιστικής ένωσης Ελλάδος και αριθμούμε πάνω από 34.000 μέλη σε 40 χώρες».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

 

 
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 

 

Τελευταία Ενημέρωση : Τρίτη, 10/12/2019

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine