Ένωση Φορέων Κ.ΑΛ.Ο: Η καινοτομία στην Κοινωνική Οικονομία

kalo Copy

H σύνδεση της καινοτομίας με την κοινωνική επιχειρηματικότητα απασχόλησε την εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ένωση Φορέων Κ.ΑΛ. Ο (Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας) Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ στο 22ο Forum Ανάπτυξης . Ο Θωμάς Σοπιλίδης Πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ «Ελλάδα Παντού» και Πρόεδρος της Ένωσης Κ.ΑΛ.Ο. «Δυναμική» στάθηκε στους τομείς της τουριστικής, εμπορικής και πολιτιστικής εξωστρέφειας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Εξαγωγική Έκθεση – Festival Feel, Taste, live Greece την οποία διοργανώνει στην Ολλανδία.


Όπως είπε , η Έκθεση απευθύνεται σε εταιρίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι επιθυμούν να εισχωρήσουν ή ήδη δραστηριοποιούνται στην Ολλανδική αγορά, και θέλουν να προβάλουν, προωθήσουν, διαφημίσουν και να πουλήσουν ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες στους επισκέπτες (B2C), καθώς και να δικτυωθούν με Ολλανδικές επιχειρήσεις, μέσα από στοχευμένες (B2B) συναντήσεις με επιμέλεια της διοργάνωσης.
Η 1η Έξαγωγική Έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ και η 2η στην Ουτρέχτη.
Ο Αλέξανδρος Οικονόμου. Msc Ψυχικής Υγείας, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Δράση» - Μονάδα Κοινωνικής – Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ευπαθών Ομάδων αναφέρθηκε στην εξέλιξη της ΚΟΙΝΣΕΠ με την αξιοποίηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας απαντώντας σε νέες ανάγκες.
Η «ΔΡΑΣΗ» ξεκίνησε την λειτουργία της με ένα παραγωγικό εργαστήρι για την επαγγελματική αποκατάσταση ευπαθών ομάδων και συνεχίζει μέχρι και σήμερα με την τροφοδοσία κοινωνικών μονάδων, μονάδων αποκατάστασης και επιχειρήσεων και μονάδας νοσηλείας κατ΄ οίκον.
Στο πλαίσιο αυτό έχει δημιουργηθεί μια smart εφαρμογή με την οποία ο ασθενής πατά στο κινητό το κουμπί sos κι αυτό καλεί τον γιατρό, ενώ έχει δημιουργηθεί ψηφιακό βιβλιάριο υγείας. Σε αυτό είναι καταγεγραμμένο όλο το ιστορικό υγείας του κατόχου του και όταν κληθεί ο γιατρός πατώντας το sos αυτό είναι διαθέσιμο.
Η Τζένυ Γκιουγκή, Director in Chief & project coordinator of AGROECOPOLIS αναφέρθηκε στο νέο μοντέλο της Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Γεωργίας, το οποίο φέρνει κοντά των παραγωγό και τους καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες, μέσω συμφωνίας όπου δίνεται συνδρομή από τους καταναλωτές και ο παραγωγός τους εφοδιάζει με προϊόντα. Η παραγωγή και η κατανάλωση της τροφής σε μια Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία γίνεται τοπικά και ενισχύονται οι τοπικές κοινωνίες.
Ο Ανδρέας Σουριτζίδης εκπρόσωπος της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών» παρουσίασε τη λειτουργία και το μέχρι τώρα έργο της ΚΟΙΝΣΕΠ . Οι πολίτες ανακυκλώνουν και αμοίβονται. 33 συσκευασίες προς ανακύκλωση δίνουν αμοιβή ένα ευρώ και οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται στα σπιτάκια ανακύκλωσης, ενώ έχει δημιουργήσει πάρκο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανταποδοτικής ανακύκλωσης στα Ιωάννινα, σημειώνοντας ρεκόρ γκίνες στη συγκέντρωση ανακυκλώσιμου υλικού.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Φορέων Κ.ΑΛ. Ο (Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας) Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ Λουκάς Γεωργίου.

Τελευταία Ενημέρωση : Τρίτη, 10/12/2019

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine